Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Платіжки за газ: що таке "споживання в одиницях енергії"

Інформація про щомісячне споживання газу в одиницях енергії дозволить споживачам порівняти своє споживання різних енергетичних ресурсів в кількісному та вартісному виразі, а також обрати оптимальне джерело енергії.Про це у Фейсбуці написав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк.

"Комісія обіцяла запровадити інформування споживачів природного газу в одиницях енергії - і виконує їх. Цей крок дозволить споживачу порівнювати своє споживання різних енергетичних ресурсів в кількісному та вартісному виразі, обирати оптимальні джерела енергії", - сказав Вовк.

Він нагадав, що напередодні відповідна постанова була затверджена за результатами роботи робочої групи у складі Регулятора, Міністерства, УТГ, операторів ГРМ та НАК "Нафтогаз України".

Як зазначив Вовк, після публікації постанови та місячного терміну для налаштувань (маршрутизація, додаткові рядки в платіжних дорученнях та власному кабінеті) споживачі природного газу щомісячно отримуватимуть у платіжках дані щодо обсягу споживання газу в кубічних метрах, середньомісячну вищу теплоту згоряння ресурсу, обсяг споживання в енергетичних одиницях (кВт-год, Гкал, Мдж).

"Наступний амбітний крок - перехід на плату за одиниці енергії, що дозволить зробити нарахування в залежності від якості природного газу шляхом переводу обсягу споживання природного газу до одиниць енергії", - запевнив голова НКРЕКП.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ