Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Площу Осмомисла та вул. Стару просять звільнити від незаконної торгівлі

Учора, 1 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради до міського голови Львова Андрія Садового звернувся депутат від фракції «Соілдарність» Сергій Івах щодо необхідності звільнення площі Князя Ярослава Осмомисла від незаконної торгівлі. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Він звернув увагу міського голови на те, що в історичному середмісті Львова доступність і корисність громадських просторів  часто є під загрозою. Зокрема, це стосується площі Князя Ярослава Осмомисла, що знаходиться в самому центрі міста.

«Уже впродовж багатьох років на цій площі ведеться незаконна стихійна торгівля. Територію заполонили торгові ятки, МАФи та торгівля, яка здійснюється на хідниках. На це заплющують очі всі служби міста, включно з муніципальною дружиною.

Крім того, серед цього захаращеного простору знаходиться зупинка громадського транспорту, що в свою чергу, створює незручності для пасажирів та може призвести до нещасних випадків», - зазначив депутат.

Він наголосив, що такий хаос на площі в історичному середмісті поблизу театру М. Заньковецької та оперного театру створює непривабливий вигляд Львова як туристичного центру України.        

Сергій Івах наголосив, що міській владі потрібно усвідомити історичну цінність цього середовища та докласти максимум зусиль для наведення порядку.

Відтак, він попросив у міського голови Львова вжити заходів та звільнити площу Осмомисла та вул. Стару від незаконної торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ