Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Плотницький прислухається до «хунти»: луганчани змогли закупити більш дешеві овочі

24 жовтня аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомив про корупційну схему, в якій головними діючими особами виявилися», як міністри самопроголошеної республіки на чолі з Генадієм Ципкаловим, так і керівник МГБ ЛНР Л. Пасічник.

За дорученням голови "ЛНР" Ігоря Плотницького "Радмін ЛНР" до 20 жовтня мав забезпечити необхідні заходи щодо закупівлі продуктів харчування, т.зв. "борщовий набір" (картопля, цибуля, морква, капуста) на території РФ. Виконання доручення було покладено на "Міністерство сільського господарства". Куратором з боку "Радміна" був заступник "голови Радміну" Олександр Кравцов, людина очільника МГБ "ЛНР" Леоніда Пасічника.

На засіданні "уряду" заступник голови Радміну ЛНР Кравцов прозвітував про попередні домовленості і перемовини з російською стороною щодо закупівлі "борщового набору" та ціноутворення. З  російської сторони в якості контрагента виступає оптовий ринок "Алмаз" в Ростові. Запропоновані Кравцовим ціни на продукти, які входять в "борщовий набір", наступні: цибуля – 13 р, картопля - 15 р, морква – 16 р, капуста – 14 р. Основний акцент у лобіюванні питання закупівлі робився на тому, що питання  закупівлі узгоджено з Ципкаловим (головою "Ради міністрів"), а запропоновані ціни - це т.зв. ціни безпосередньо від виробника (з поля).

На закупівлю тільки картоплі Кравцов вимагав виділити 7 млн 200 тис «бюджетних» рублів (400 тонн картоплі по 18 р за кілограм з урахуванням транспортних витрат).

Проведений  аналітичним відділом ГІ « Права Справа» аналіз цін в Ростовській області дозволив зробити висновки, що оптова ціна продуктів була завищена "Радміном" в два з половиною- три рази. 

«Заробіток» чиновників «ЛНР» тільки на закупівлі картоплі мав скласти від 3,5 до 4 млн російських рублів. Відзначу, що ще тоді запропонована ціна викликала запитання у голови «ЛНР» Плотницького, але чи то Кравцов був дуже переконливим, чи сам «лідер республіки» вирішив не сваритися з «силовиками» - невідомо.

Публікація знайшла відгук у «владних коридорах» самопроголошеної республіки. Матеріал вдалося донести до найближчого оточення Плотницького.

Якщо,станом на 20 жовтня, картоплю тільки планували завезти до окупованого міста, то після оприлюднення інформації аналітичного відділу ГІ «Права Справа» про корупційні схеми в «уряді ЛНР», ситуація змінилася кардинально. Було швидко завезено 320 тн картоплі по 16 рублів за кілограм (з транспортними витратами), 80 тн моркви і 10 тн капусти.

Примітно, що в т.зв. «ЛНР» матеріали аналітичного відділу ГІ «Права Справа» знаходять свого читача і відгуки на них у вигляді прийняття рішень. Залишається тішитися тому позитиву, що завдяки ГІ «Права Справа» мешканці окупованих територій змогли закупити картоплю за більш дешевою ціною.

Д.Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ