Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Почаївські отці подарували Януковичу ікону із зображенням капелана УПА

7 січня Віктор Янукович відвідав Різдвяне богослужіння в Почаївській Лаврі.На згадку про святкування Різдва Христового на Почаївській горі настоятель Лаври, архієпископ Володимир вручив Віктору Януковичу ікону, яка, за словами священнослужителя, описує діяльність на Почаївській горі від явлення Божої Матері. Про це пише сайт "За Збручем"

На ній зображені преподобний Мефодій, славний князь Костянтин Костянтинович Острозький (у монашестві – преподобний Федір), відображене явлення Божої Матері у XIII столітті, зображена Чудотворна ікона, ревностний подвижник і сповідник православної віри преподобний Іов, і подвижник ХХІ століття преподобний Амфілохій. Нагадаємо, що преподобний Амфілохій, крім душпастирсткої служби та слави цілителя, відомий як капелан УПА. Крім ікони, главі держави подарували Біблію.

У відповідь Віктор Янукович вручив наміснику Лаври предмети для причастя, які виготовили, за його словами, українські майстри. Звернення Президента до високопреосвященства і співвітчизників було коротким і тільки по темі.

– Ми святкуємо сьогодні велике свято – Різдво Христове. І владика Володимир сказав про це словами Святого Писання. Дійсно, це свято дає всім нам надію і віру в майбутнє. Нарождається Христос. І в цей день я хотів би побажати нашій державі миру, спокою і Божої благодаті. А українському народові, кожній родині – щастя і добробуту. Христос нарождається!, – сказав глава держави. У відповідь храм вигукнув: «Славімо Його».

Після цього Янукович поспіхом ознайомився із будівництвом на території Свято-Успенської Почаївської Лаври нового собору, який названий на честь Преображення Господнього. - zz.te.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ