Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Почесне консульство Австрії відновило свою діяльність у Львові

Сьогодні, 10 лютого, відбулася урочиста церемонія відновлення діяльності Почесного консульства Австрії у Львові. На відкриття консульства завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, міський голова Львова, керівники області та громадські діячі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Присутня на відкритті Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер наголосила, що сьогодні дуже гарний день для Посольства Австрії в Україні та гарний день для Австрії.

«Сьогодні ми відкриваємо нове приміщення Консульства Австрії в Україні. Почесні консульства є дуже важливими для Посольства Австрії, як зовнішнє відділення, як зв’язкова ланка для подальшої співпраці. На скільки важливими є почесні консульства, показує їхня кількість. Сьогодні у Львівському національному університеті імені Івана Франка у нас була конференція, присвячена 25-річчю дипломатичних відносин між Австрією і Україною. Але, звичайно, ми маємо надзвичайно довші відносини, зокрема з цією частиною України. Є ностальгія за цими давніми стосунками, але зараз вони стали базою для теперішніх відносин. І тому для нас важлива співпраця з молодими людьми, які творять майбутнє Європи.

Європа співпрацює зараз з Україною через Угоду про асоціацію, Угоду про зону вільної торгівлі. І це є ті угоди, які є великим шансом для України. Австрія співпрацює з Україною й через міжнародні організації, зокрема, Австрія головує в ОБСЄ, яка прагне вирішення конфлікту на Сході України. Але також дуже важливою є співпраця між регіонами. Бо саме така співпраця дозволяє створити можливість, за якої люди починають розуміти один одного краще, розуміти ситуацію в окремих регіонах.

Також я хочу попросити про ще більшу підтримку нашого Почесного Консула. В особі Маркіяна Мальського ми побачили активного, енергійного чоловіка, який також представляє ці інтереси молодого покоління. Ми віримо, що він зможе покращити той образ Австрії, що є в Західній Україні», - зазначила Герміне Поппеллер.

Новим Почесним консулом став адвокат, кандидат юридичних наук, партнер, голова Західноукраїнської філії Адвокатського об’єднання Arzinger, член різноманітних професійних юридичних організацій Мальський Маркіян Маркіянович.

«Для мене неабиякою честю є удостоїтися цього звання. Чимало років моєї адвокатської практики було присвячено саме таким аспектам як захист прав австрійських інвесторів в Україні, структуруванню українсько-австрійських корпоративних та ділових відносин, супроводу у питаннях придбання нерухомості, фінансуванні угод, еміграції тощо. Австрія є багатолітнім партнером-компаньйоном України у всіх чільних питаннях для нашої держави. Багатий досвід Австрійської республіки сьогодні як ніколи потрібний для динамічного розвитку України.

Я глибоко переконаний, що існує широченна кількість сфер співробітництва між нашими державами. Взаєморозуміння між нами є першорядним елементом формування довговічних задумів та запорукою їх благополучної реалізації. Я запрошую усіх, хто зацікавлений у налагоджені українсько-австрійських взаємин, до проявлення відповідних ініціатив і радо приєднаюся усіма наявними у мене можливостями до подальшого їх успішного втілення», – зазначив Маркіян Мальський.

Нагадаємо, Почесне консульство Австрії у Львів, знаходиться за адресою вул. Г.Чупринки, 6/1. Прийомні дні з понеділка по п’ятницю з 9.00 по 18.00. Тел.: +38 0322 242 9696. Почесне консульство не наділене візовими повноваження, які виконуються безпосередньо Консульським відділом Посольства Австрії в Україні у м. Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ