Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Почесним громадянином Львова» стане не той, за кого проголосували львів’яни?

Сьогодні, 27 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин міста Львова», «Львів’янин року» та «Шляхетна львівська родина». Імена оголосять через тиждень на урочистій сесії з нагоди Дня міста. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Відповідно до «Положення про почесні відзнаки територіальної громади Львова», у 2017 році відбувся прийом пропозицій щодо кандидатур для нагородження званнями «Почесний громадянин міста Львова», «Львів’янин року» та «Шляхетна львівська родина» та подальше он-лайн голосування.

Як зазначено в пояснювальній записці, переможець голосування отримав додатковий голос при голосуванні на засіданні комісії міської ради у справах відзнак, яке  відбулося 19 квітня 2017 року.

Після проведення голосування членів комісії, враховуючи результати голосування на веб-порталі, комісія вирішила рекомендувати Львівській міській раді для нагородження почесними відзнаками територіальної громади міста Львова у 2017 році осіб, чиї імена наразі не розголошують.

Як зазначив депутат від УГП Ігор Дякович, виникають певні питання щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Львова».

«Вийшло так, що на веб-порталі проголосували за одну особу, а комісія вирішує присвоїти звання іншій. Не знаю, чим керувалася комісія, але голосами 1 200 львів’ян знехтували. Якщо нехтується думка громади, тоді це фікція. З одного боку ми закликаємо громаду брати участь у цьому процесі, а з іншого – нехтуємо її думкою», - сказав Ігор Дякович.

В.о. начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз пояснив, що переможця обрала комісія, а претендент, який набрав більше голосів в онлайн-голосуванні, отримає іншу нагороду.

Варто додати, як повідомляло Гал-інфо, сьогодні депутати також прийняли рішення, що «Почесний громадянин Львова» отримуватиме 5 тис грн. щомісяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ