Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Подарунок” від колишнього партнера

Львівські “Карпати” в матчі 15-го туру чемпіонату України з футболу на виїзді з мінімальним рахунком 0:1 поступилися бронзовому призеру минулорічної першості одеському “Чорноморцю”.

Втрата п’яти футболістів стартового складу таки суттєво вплинула на гру “Карпат” у поєдинку проти одеського “Чорноморця”. Нагадаємо, що у матчі не змогли зіграти Аляксєй Сучков, Василь Кобін через дискваліфікацію, Володимир Федорів та Ігор Худоб’як через травми, а Андрій Распопов через хворобу. За такої ситуації, враховуючи ще й той факт, що у “Карпат” немає надто довгої лави запасних, Олександр Іщенко виставив з перших хвилин напівекспериментальний склад. Дебютували у матчах вищої ліги Олег Женюх та Вадим Панас, а по перерві на полі з’явилися Тарас Петрівський та Ярослав Мартинюк, для яких цей поєдинок також став дебютом у вищій лізі.
Вдруге у цьому сезоні львів’яни поступаються з рахунком 0:1, і вдруге єдиний та переможний гол забив екс-гравець львівських “Карпат”. Нагадаємо, що 1-го жовтня перемогу “Дніпру” на стадіоні “Україна” приніс влучний постріл головою Володимира Єзерського. Цього разу у воротах Андрія Тлумака на 55-й хвилині “розписався” Сергій Даниловський.
Перший тайм поєдинку пройшов у приблизно рівній боротьбі. Львів’яни після стартових хвилин тиску на свої ворота зуміли вирівняти хід матчу, і абсолютно не поступалися у контролі м’яча господарям. Візуально одесити створили більше небезпеки біля воріт Тлумака, проте по-справжньому гольових моментів глядачі так і не дочекалися. Найбільша небезпека в одеситів відбулися за участю Сергія Шищенка та Сергія Даниловського. На 41-й хвилині Андрій Тлумак не зовсім вдало зіграв на виході, Сергій Даниловський отримав м’яч на правому фланзі на лінії штрафного, але перекинути голкіпера “Карпат” не зумів. За кілька хвилин Сергій Шищенко фактично вийшов сам на сам з Андрієм Тлумаком, проте воротар “Карпат” врятував свою команду. “Зелено-білі” у першому таймі відповіли небезпечним ударом зі штрафного у виконанні Максима Фещука, але воротар „Чорноморця” Віталій Руденко в цьому епізоді зіграв надійно.
З початком другого тайму одесити впевнено захопили ініціативу, створили кілька небезпечних моментів, один з яких й призвів до забитого голу. Спочатку на 49-й хвилині після скидки головою Сергія Даниловського його тезка Осіпов з меж штрафного пробив надто слабо, і Андрій Тлумак забрав цей м’яч. А на 55-й хвилині невеликий за зростом Сергій Шищенко виборов у штрафному майданчику м’яч і головою скинув на Сергія Даниловського, який й зумів прокинути “круглого” повз Андрія Тлумака – 1:0. Після цього на полі розпочалася дещо сумбурна гра, без явної переваги жодної з команд. В одному з епізодів Роша Батіста за грубий підкат ззаду отримав свій черговий у цьому сезоні “гірчичник”, і одразу був замінений на Руслана Платона. Саме за участю цього футболіста й було створено найнебезпечніший момент біля воріт “Чорноморця”. На 78-й хвилині Руслан Платон пройшов по центру, змістився на правий кут штрафного майданчика одеситів, обіграв захисника і сильно пробив по воротах господарів – Віталій Руденко м’яч відбив перед собою, але Олег Женюх якось дуже мляво боровся за відскок, хоча міг забити на добиванні. Натомість захисник “Чорноморця” встиг вибити м’яч практично з лінії воріт.
Як зазначив у коментарі „Гал-іnfо” Олександр Іщенко, головний тренер „Карпат”: „Перш за все вітаю „Чорноморець” з перемогою. Ця зустріч ще раз підтвердила, що позиційна гра, у яку ми грали, якщо вона не підкріплена гострими моментами, є зовсім безперспективною результату не приносить. Саме тому шанси забити у нас з’явилися лише наприкінці зустрічі, а до того було тільки кілька напівмоментів. Вважаю, що підсумок матчу цілком закономірний. На мою думку, абсолютно логічно, що долю зустрічі на користь господарів вирішив гравець, який був самим настирним у складі обох команд і більше за інших горів бажанням відзначитися. Напевне, саме так і повинно було статися”.
Віктор Догадайло, старший тренер „Чорноморця”, сказав: „Чорноморець” грав на результат. Три очки в цій зустрічі були для нас дуже важливі. Тішуся, що саме Даниловський забив переможний м’яч. Сергій дуже ретельно готувався до цього матчу, був достатньо мотивований. Ми знали, що у „Карпат” напередодні зустрічі виникли серйозні кадрові проблеми. Однак поєдинок видався напрочуд завзятим і тримав у напрузі як футболістів, так і вболівальників до останніх секунд. Ми задоволені, що все закінчилося нашою перемогою”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ