Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Подробиці ліквідації «Гіві». Хто і для чого?

Cьогодні, 8 лютого, ліквідували ватажка терористів на Донбасі, командира підрозділу бойовиків «Сомалі» Михайла Толстих, який був відомий під прізвиськом «Гіві». Як розповів в коментарі Гал-інфо співголова ГІ «Права справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов, терориста ліквідували в окупованій Макіївці, а не у Донецьку, як це повідомляли раніше.
Фото з Цензор.Нет.

Як зазначив Дмитро Снєгирьов, саме в Макіївці, що біля Донецка, розміщувався штаб терориста: "Більше того, після попереднього замаху, що стався під Авдіївкою, поранений "Гіві" майже не виходив із штабу. Він фактично мешкав у своєму кабінеті".

«Цього разу у вікно його кабінету вистрілили з реактивного піхотного вогнемета «Шмель». Тобто, вбили його тим, чим вбили і ще одного терориста Олександра Бєднова (прізвисько «Бетмен»). Це дуже серйозна зброя і про силу вибуху можна судити із її характеристик. Вона спокійно спалює танки», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що будівля штабу дуже щільно охоронялася. Окрім того, для здійснення цього потрібно було точно розрахувати, коли «Гіві» буде у своєму кабінеті. Тобто, ліквідатори точно знали, що він мешкає у своєму кабінеті.  

«О 6.10 год пролунав вибух. Це, на нашу думку, підтверджує нашу інформацію, що ліквідатори точно знали розпорядок дня "Гіві", що він точно перебуватиме в приміщенні і відпочиває. Окрім того попередній напад, також був замахом на «Гіві» (випадок під Авдіївкою). Тоді через людських фактор і обставини не вдалося ліквідувати бойовика. Тому, очевидно, вирішили зробити це в такий спосіб, щоб була стовідсоткова гарантія», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що батальйон під командуванням «Гіві» відправили у найгарячішу точку не просто так.

«Батальйон «Гіві» під Авдіїкою втратив 40-50% особового складу. Там був ліквідований заступник «Гіві», а сам терорист отримав поранення. Ми тоді вже озвучували, що це не випадкове поранення, а замах. За інформацією від бійців ЗСУ, «Гіві» вкрай рідко з’являвся на передовій. Виїхати його під Авдіївку спровокували. Перед цим востаннє він перебував на передньому краї 1,5 місяця тому, і тут раптом його перекидають на лінію фронту і одразу ж поранення», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він також переконаний, що ці події не випадково збіглися із вчорашньою заявою у Німеччині про можливість проведення виборів в Україні в умовах присутності російських військ.

«У світовій політиці не буває збігів. Йдеться про те, що Росія намагається у такий спосіб таки схилити Україну до виборів на Донбасі. Якщо українці були незадоволені тим, що депутатами могли стати «Гіві» та «Моторола», то їх просто прибрали. Про дії якоїсь чергової міфічної ДРГ мова навіть не йде. Вражає також і кількість замахів на ватажків терористів за останній час», - наголосив Дмитро Снєгирьов.

Він припускає, що на роль "ліквідатора" знову знайдуть якогось ополченця нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Нагадаємо, що Михайло Толстих був колишнім українським військовослужбовцем. Із травня 2014 року брав участь у боях за Слов'янськ, Іловайськ та Донецький аеропорт на стороні бойовиків і мав позивний "Гіві".

Як і командир батальйону "Спарта" Арсен Павлов ("Моторола"), підірваний у ліфті 16 жовтня 2016 року, "Гіві" був одним із символів війни на Донбасі.

"Гіві"  перебував в українському розшуку й у санкційному списку Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ