Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Подробиці сутички "Беркуту" і "Свободи" в Івано-Франківську

"Сьогоднішня, 9 листопада, акція протесту, яка проходила під гаслом "Ні виборчим фальсифікаціям та політичному злодійству", в якій взяло участь декілька демократичних сил - "Батьківщина", "Свобода", "Наша Україна" та організація "Просвіта", по приїзді лідера "Свободи" Олега Тягнибока завершилася спробою проникнення до адмінбудинку (до Івано-Франківської ОДА), - таке повідомлення до Гал-інфо надійшло електронної адреси [email protected]. (Як згодом з'ясувалось, це адреса Івано-Франківської ОДА).

Далі у повідомленні сказано: "Ще до приїзду Тягнибока, перед мітингувальниками виступили Зіновій Шкутяк, Василь Бойчук, Олександр Сич.

Люди викрикували гасла "Ганьба", "Пилип'юка за грати", "Ні фальсифікаціям" та вимагали визнати вибори на Прикарпатті недійсними та провести повторні вибори.

Виступаючи перед натовпом, Олег Тягнибок ще раз звернув увагу на те, що дані екзит-полів та дані обласної ТВК суттєво відрізняються, при чому, не на користь "Свободи". Також він переконував, що права люди мають відстоювати самостійно.

Завершив свій виступ лідер "Свободи" словами: "Вони нас вислухали, тепер давайте ми їх вислухаємо у їхніх кабінетах".

Після цього мітингувальники вчинили спробу проникнення до адмінбудівлі, яка, втім, завершилася фіаско. Працівники "Беркуту" заблокували вхід і через пів години мітинг продовжився перед стінами ОДА.

Правда свободівці заявляють про побиттся правоохоронцями двої їхніх активістів. Потерпілими виявилися брати Симоненки, які стверджують, що під час спроби проникнення вони побачили, що міліціонери штовхають Олега Тягнибока та заступилися за нього.

"Ми не є членами "Свободи". Ми звичайні прихильники партії, які заступилися за свого лідера, а нас по-звірячому побили", - стверджують потерпілі.

За словами Олега Тягнибока, хлопців відвезуть на експертизу, а винні в цьому побитті будуть покарані.

Правоохоронці також демонстрували бойові шрами - порвані куртки та штани.

Зазначимо, що акція протесту "Свободи" є безстроковою і після мітингу люди розбили наметове містечко під стінами ОДА".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ