Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Подробиці затримання начальника внутрішньої безпеки поліції Чернівецької області

4 листопада у Львові під час брифінгу перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов розповів про затримання працівників поліції Чернівецької області: задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області ГУ Нацполіції в Чернівецькій області.

Йдеться про злочин, вчинений у змові, яке начальник Управління внутрішньої безпеки вчинив у змові зі своїм заступником та за посередництва адвоката. Також ці особи намагалися підкупити військового прокурора Чернівецького гарнізону.

Отож, 3 листопада було задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди. Євген Білоусов розповів, як розвивались події. Хабар – $11 000 – вказані правоохоронці разом із адвокатом вимагали у батька одного підозрюваного. Йшлося про закриття кримінального провадження. Вказані правоохоронці обіцяли батьку підозрюваного домовитися про закриття кримінальної справи зі службовими особами військової прокуратури Чернівецького гарнізону. На ці вимоги батько погодився.

Після того, начальник управління внутрішньої безпеки та його заступник звернулись до військового прокурора Чернівецького гарнізону. Правоохоронці фактично запропонувати йому хабар за те, щоб він перекваліфікував дії підозрюваного.

Частину хабара – $5 000 поліцейські планували передати військовому прокурору, а решту – $6 000 розділити між собою та адвокатом.

Прокурор одразу ж звернувся з відповідним рапортом до керівництва військової прокуратури Західного регіону України.

Саме під час передачі прокурору $5 000 і було затримано керівника Управління внутрішньої безпеки та його заступника. Хабар вилучено під час огляду місця події.

Встановлено, що військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону здійснюється досудове розслідування стосовно особи, яка підозрюється в отриманні хабара.

На цей час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії з метою встановлення місце перебування та затримання посередника (адвоката), а також обшуки за місцем роботи та проживання корупціонерів.

Вирішуються питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ