Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Погоня на Волині: патрульні після отримання хабара самі тікали від СБУ

Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції у Волинській області спільно з СБУ затримали трьох інспекторів з нагляду за дорожнім рухом в момент одержання чергового хабара. Працюючи «за старою звичкою», поліцейські збирали «штрафні санкції» з порушників ПДР на місці несення служби. Про це повідомляють у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За наявною оперативною інформацією УВБ поліції регіону стало відомо про факти неправомірної поведінки кількох співробітників Управління превентивної діяльності поліції Волинської області. Троє інспекторів з дорожнього нагляду, попередньо змовившись, вимагали і отримували хабарі з водіїв за непритягнення їх до адміністративної відповідальності.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Обласною прокуратурою за цими фактами було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час оперативних відпрацювань було задокументовано один з таких епізодів. Поліцейські під час несення служби у Ківерецькому районі області зупинили автомобіль, водій якого перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Інспектори запропонували порушникові обійтися без складання протоколу, «сплатити» 9 тисяч гривень штрафу на місці і їхати далі. Сторгувавшись на 8 тисячах, чоловік передав їх поліцейським і збирався їхати, однак в цей момент дорогу йому заблокували працівники ВБ.

Інспектори поліції спробували втекти з місця події на службовому транспорті, дорогою викидаючи отримані від інших водіїв гроші і талони на пальне. Під час погоні поліцейські, на зразок тих же порушників, самі почали створювати аварійні ситуації. Проте поблизу села Завітне того ж району оперативники внутрішньої безпеки їх наздогнали.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Затримано 15 поліцейських, які майже півроку займались шахрайством

Під час особистого огляду інспекторів, їхнього автомобіля, а також після збирання викинутих ними речових доказів було вилучено 140 доларів США, 150 євро, 4,2 тисячі гривень (не враховуючи останнього хабара у розмірі 8 тисяч гривень), а також талони на 690 літрів палива. На теперішній час тривають заходи, спрямовані на притягнення правопорушників до відповідальності.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ