Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Полімерні каналізаційні люки теж крадуть

Крадії каналізаційних люків відтепер не обмежуються викраданням чавунних  люків. За словами директора ЛКП „Львівтеплоенерго” Ігоря Марчака, дійшло до того, що злодії знімають нові полімерні люки.
„Якщо чавун можна здати на металобрухт, то полімерні люки придатні для виготовлення підошв для  черевиків. Ми  боролися з викраданням люків, встановлюючи замки, бетонуючи люки та інше. Була думка, що викрадати полімерні люки ніхто не буде, проте народ у нас винахідлий”, – зазначив Ігор Марчак.
Нагадаємо, що ЛМКП “Львівтеплоенерго” закупило 200 полімерних кришок для каналізаційних отворів, щоб запобігти викраданню каналізаційних люків. Полімерні люки легкі в експлуатації та не піддаються переробці. Ціна одного люка - 238 грн. Такі люки ЛМКП “Львівтеплоенерго” насамперед розміщує на каналізаційних отворах біля об’єктів соціальної сфери (лікарняні, дошкільні заклади).  Як повідомили в ЛМКП “Львівтеплоенерго”, встановлювати  полімерні люки їх змусила проблема з розкраданням металу. У 2006 році у місті викрали 250 каналізаційних люків (пораховані лише ті, що на балансі “Львівтеплоенерго”). Вартість одного такого люка – 420 грн. Підприємству завдано збитків на  105 тис. грн.
Каналізацій з металевими люками у Львові налічується близько 3 200.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ