Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Поліомієліт вчора та сьогодні у фотографіях

Поліомієліт— це невиліковне інфекційне захворювання. Його спричиняє вірус поліо, що уражає нервову систему та призводить до паралічу, від якого жертви страждають усе життя. 5-10% з тих, що захворіли, помирають через ураження дихальних м'язів.

фото: stoppolio.in.ua

Влітку 1921 р. епідемія поліомієліту в США за 3 місяці тільки в Нью-Йорку забрала життя 2 000 осіб, а 7 000 людей назавжди залишила інвалідами. Завдяки створенню поліовакцини у 1950-х роках та глобальним зусиллям по ліквідації цієї хвороби, з 1988 року число випадків захворювання на поліомієліт зменшилася більш ніж на 99% (з 350 000 випадків до 359 випадків у 2014 році). Сьогодні лише дві країни (Афганістан і Пакистан) в світі залишаються ендемічними щодо поліомієліту, в той час як в 1988 році число таких країн перевищувало 125.

фото: stoppolio.in.ua

Між цими фото майже 100 років різниці, але вигляд хворих на поліомієліт майже не змінився. Проте, завдяки вакцинації, кількість людей, що стикнулися з цими стражданнями, з кожним роком стає все менше. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я поліомієліт може бути ліквідований у світі швидше, ніж за 2 роки.

Найголовніше про небезпечну хворобу - поліомієліт

stoppolio.in.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ