Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політраду Української галицької партії очолив Богдан Панкевич

Новим головою Політичної ради Української галицької партії на IV з’їзді, який відбувся 5 березня, обрали громадського діяча, публіциста Богдана Панкевича.

Богдан Панкевич – український політик, співзасновник Української Галицької Партії, публіцист. Від 1989-го по 1992 рік він був членом наймасовішої громадської організації - Народного Руху України. У 2010-2015 роках - депутатом Львівської міської ради. Як активний громадський діяч, він є членом Зарваницької ініціативи та Несторівської групи, а з моменту створення, у січні 2014 року, очолює раду громадської організації «Українська Галицька Асамблея».

Політрада є вищим керівним органом  Української Галицької Партії у період між з’їздами. В Статуті політичної сили прописано, що саме Політична рада реалізовує цілі і завдання партії, визначає шляхи їх досягнення, визначається щодо участі УГП у державному, політичному, економічному та суспільному житті України тощо.

Очолювати Політраду УГП Богдан Панкевич буде щонайменше один рік, з можливістю переобрання максимум на ще один термін, – ротація керівних органів є вимогою Статуту Партії, а звітно-виборчий З’їзд повинен відбуватися щороку. Попереднім головою Політради Української Галицької Партії був Ігор Мельник.

Статут передбачає також і періодичне переобрання Політради, яка цього разу не тільки оновилася, а й “помолодшала”. До неї увійшли: керівник юридичної служби УГП Андрій Кавчук, фахівець з енергоменеджменту, еколог Іванка Гаврилко, депутат ЛМР Юлія Гвоздович, голова Львівської міської організації УГП Наталя Піпа, директор франківської Фундації імені короля Юрія Віктор Кімакович та голови найактивніших обласних організацій Партії - Тарас Чолій (Львів), Василь Полуйко (Івано-Франківськ) та Ігор Велиган (Тернопіль).

Також до складу Політичної ради Галицької Партії за посадою належить  аналітик та шеф-редактор сайту «Збруч» Орест Друль, якого на З’їзді обрали очільником оновленої Головної  Контрольної комісії. Головна Контрольна Комісія контролює діяльність партійних організацій та відповідає за люстрацію кандидатів у члени Партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ