Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція Донецької області перевіряє безпеку прифронтових шкіл

Поліція завершує перевірку навчальних заходів Донецької області, аби для кожної дитини – як у тихому Слов’янську, так і в обстріляній Мар’їнці – навчальний рік розпочався у безпеці, - повідомили у прес-службі поліції Донецької області.

За два тижні поліцейські обійшли майже всі 567 шкіл, де вже через день сядуть за парти 152 тисячі учнів, з них 16,7 тисяч - першачки.

Окрема увага – навчальним закладам на лінії розмежування, яких в області 37.

У Авдіївці розпочнуть роботу 4 школи, з них три – у старій частині міста, де не вщухають обстріли. 1 вересня до них прийдуть майже 1400 школярів, з них 160 – першокласники. Аби діти приступили до навчання без загрози для життя, навчальні заклади були кілька разів ретельно обстежені із залученням кінологів вибухотехніків та співробітників ДСНС.

Одна з найближчих до зони бойових дій – загальноосвітня школа №4. Всередині - звичайна школа – охайні класи, їдальня, а зовні про війну нагадують побиті осколками стіни та забиті вікна. Минулого року навчальний заклад потрапив під потужний обстріл, було пошкоджено дах, вікна, котельню. Взимку було страшно, і досі тут не спокійно.

На стіні школи - ретельний план евакуації в разі обстрілу. У кожного класу – своє «безпечне» місце. Як діяти, школярі вже знають напам’ять – цю та інші небезпечні ситуації поліцейські розбирали з дітьми не раз.

Навчальний заклад готується прийняти 118 учнів – це більше, ніж минулого року. Перший раз у перший клас підуть 15 малюків.

В цей важливий день ці діти, як і по всій Донеччині, перебуватимуть під охороною поліції, яка чергуватиме в кожній школі.

Правоохоронці оглянули територію на відсутність вибухових предметів, перевірили готовність до евакуації та поцікавилися проблемами шкіл.

Одночасно у рамках підготовки до шкільного року поліцейські Донеччини розгорнули інформаційну кампанію, аби навіть найменші школярі знали, що робити у разі небезпеки.

Для швидкого зв’язку з поліцією відтепер є кнопка екстреного виклику, яка завжди з собою, - в мобільному телефоні. Не потрібно казати, де ти та що з тобою, достатньо її натиснути – і на допомогу прибуде наряд поліції.

У всіх навчальних закладах поряд с правилами поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів - інструкція, як завантажити мобільний додаток «Поліція 102», який розрахований в першу чергу саме на дітей.

Наразі додатком успішно користуються понад 2 тисячі людей.

Для батьків-жителів прифронтових міст особливо корисною буде функція «батьківського піклування», коли у разі якщо дитина залишає встановлену «зону безпеки», дорослі отримують сигнал тривоги.

Крім того, на Донеччині триває обладнання шкіл тривожними кнопками, сигнал з яких надходить на пульт поліції охорони. Наразі кнопки встановлені у 61 навчальному закладі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ