Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Поліція назвала причини смерті рятувальників на Грибовицькому сміттєзвалищі

За фактом трагедії на Грибовицьокому сміттєзвалищі, що під Львовом, зареєстровано кримінальне провадження за ст. 272. ч.2 ККУ «Порушення правил безпеки під час проведення небезпечних робіт», яка передбачає кримінальну відповідальність посадових осіб до 8 років позбавлення волі. Про це сьогодні, 1 червня, під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Микола Самарчук, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За його словами, після виявлення тіл загиблих рятувальників було проведено поверхневий огляд, після чого тіла віддали на судово-медичну експертизу.

«Причиною смерті у всіх трьох рятувальників стала механічна асфікція (удушення, - ред.), затиснення грудної клітки, забруднення дихальних шляхів і в деяких випадках виявлені термічні опіки», - повідомив Микола Самарчук.

Як зазначив Самарчук, тіла виявили під завалом сміття на глибині 2 метри.

Він також додав, що слідство перевіряє інформацію щодо четвертого постраждалого, яким є еколог ЛКП «Збиранка».

«Ми маємо інформацію, що зранку він пішов на роботу і був на межі полігону. Місце перебування його зараз невідомо і достовірної інформації немає, тому тривають пошукові роботи», - зазначив Микола Самарчук.

За його словами, слідство має ряд версій щодо інциденту: «Основними є дві версії, є також підверсії. Зважаючи на таємницю слідства, їх недоцільно повідомляти. Слідчі дії не були ще проведені у повному обсязі, зважаючи на те, що всі сили були скеровані на пошуково-рятувальну операцію. Розглядається як службове недбальство, так і халатність».

Він також додав, що на рахунок підпалу сміттєзвалища він інформацією наразі не володіє.

Микола Самарчук запевнив, що після проведення слідчих дій та виявлення винних осіб буде прийматися рішення щодо притягнення до відповідальності осіб, дії чи бездіяльність яких призвела до таких важких наслідків.

Нагадаємо, що учора, 31 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі були виявлені тіла трьох рятувальників, які опинилися під завалами сміття. Це Богдан Юнко, сержант ДПРЧ-17 м. Жовква, 27 років; Юрій Рудий, начальник ДПРП-48 м. Рава-Руська, 29 років; Андрій Вненкевич, начальник караулу ДПРЧ-17 м. Жовква, 32 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ