Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція відкрила провадження через "блокаду" в Конотопі

Поліція відкрила кримінальне провадження через блокування учасниками блокади залізничних колій в Конотопі. Про це "Українській правді" повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Провадження відкрито за ст. 279 ч. 1 КК України "Блокування транспортних комунікацій шляхом перешкоджання або іншим способом, що порушило нормальну роботу транспортних засобів".

За словами Тракала, з відповідним зверненням до поліції звернулася і "Укрзалізниця".

Він уточнив, що мова йде про зупинку народними депутатами товарного складу на 4 хвилини.

Тракало також додав, що нардеп Семен Семенченко в Конотопі зупинив ще один український товарний поїзд, з чим теж розбирається поліція.

Водночас "Штаб блокади торгівлі з окупантами" повідомив, що "у зв'язку із незаконною відмовою Укрзалізниці надати документи на поїзди, які везуть з території Росії та окупованих територій України через Росію вантажі, документів про їх походження та пункти призначення, акція у Конотопі продовжується".

"Народні депутати надають допомогу Штабу блокади торгівлі з окупантами, зупиняють вантажні потяги та здійснюють перевірку документів безпосередньо у машиніста. Електрички та пасажирські потяги учасниками акції не зупиняються", - зазначили в штабі блокади.

Там очікують від Укразалізниці негайного надання зазначених документів народним депутатам для здійснення депутатського контролю.

Разом з тим, прес-служба Російської залізниці в неділю вдень повідомила, що рух вантажних і пасажирських поїздів через прикордонну з Україною станцію Суземка здійснюється в штатному режимі.

"З 00:00 5 березня з території України на Московській залізниці - філії ВАТ "РЖД" було прийнято за графіком 5 пасажирських і 3 вантажних потяги. Це відповідає середньостатистичному показнику. У свою чергу МЗ передала в Україну 4 вантажні склади", - відзначили в прес-службі.

Як повідомлялося, у суботу "Штаб блокади торгівлі з окупантами" повідомив про відкриття нового редуту - у м.Конотоп (Сумська область).

"Через Конотоп йде одна із основних магістралей торгівлі з Російською Федерацією. На товарній станції Конотопа було знайдено декілька поїздів із Російської Федерації, в тому числі, з вугіллям марки антрацит", - заявили учасники блокади.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ