Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція відкрила провадження через крадіжку стародруку з бібліотеки Вернадського

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом крадіжки стародруку з Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського.

Як повідомляє прес-служба відомства, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення правопорушення, проводиться експертиза щодо оцінки вартості викраденого видання. 

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

У поліції зазначають, що крадіжку виявила заступник з наукової роботи, після чого вона звернулася до правоохоронців. 

Раніше директор НБУВ Володимир Попик заявив, що 10 травня з відділу стародруків та рідкісних видань бібліотеки зник стародрук «Апостол» Івана Федорова, надрукований в 1574 році. 

За словами завідувача Музею рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександра Морозова, з Міністерства культури надходили застереження щодо можливості викрадення стародруків.

«Серед видань, що збереглися, ця книга є раритетною. Тому про крадіжку варто розголошувати, аби привернути увагу до пильнішого зберігання рідкісної літератури», – додав він.

Видання «Апостол» має наукову й історичну цінність, є першою друкованою книгою в Україні. Відомо про понад 90 примірників цього видання. Книга містить церковнослов’янський переклад «Діянь і послань апостольських». 

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ