Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політв'язня Клиха утримують в Магнітогорську – адвокат

Політв'язня українця Станіслава Клиха утримують у російському Магнітогорську, у лікарні. Раніше його місцезнаходження і діагноз не були відомі ні родичам, ні українській владі.

"За останньою інформацією Станіслав Клых в лікарні в Магнітогорську, а не в Челябінську, як повідомлялося минулого тижня. У зв'язку з чим його туди перевели і який у нього діагноз рідним офіційно не повідомляють", - повідомив адвокат Ілля Новіков в Facebook.

Раніше запит про те, де утримують Клиха, в Росію відправляла український омбудсмен Валерія Лутковська.

Раніше адвокат Ілля Новіков повідомив, що Станіслава Клиха перевели з Верхньоуральський в'язниці до медустанови, але адміністрації в'язниці не повідомила подробиці про долю політв'язня.

Як повідомлялося, 26 жовтня минулого року Верховний суд Росії визнав законним вирок, раніше винесений російським правосуддям українським громадянам Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, засуджених до 22,5 і 20 років позбавлення волі за нібито участь у війні проти РФ в ході Першої чеченської війни.

Обоє не визнали свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а визнання російські слідчі отримали від них тортурами. Микола Карпюк говорив про тортури в російському СІЗО електричним струмом, голки під нігті і заборону спати цілодобово.

DT.UA
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ