Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Політичні партії віддадуть більше мільйона гривень у держбюджет

До державного бюджету з політичних партій має бути стягнено майже 1 мільйон 300 тисяч гривень. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що за протоколами, складеними уповноваженими особами НАЗК на керівників (уповноважених осіб) політичних партій, накладено штраф у розмірі 290 тисяч 700 гривень. 

Уповноважені особи НАЗК склали 171 протокол про адміністративні правопорушення за результатами аналізу звітів політичних партій, з них 164 протоколи вже направлено до суду.

Порушення стосувались порядку подання звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду. Відповідні протоколи склав Департамент з питань запобігання політичній корупції стосовно 132 партій. 

За порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії Департамент з питань запобігання політичній корупції склав 38 протоколів.

Як зазначили у відомстві, наразі загальна сума внесків, що підлягають конфіскації за рішеннями судів становить 983 тисяч 118 гривень 06 коп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ