Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: “Політичні, “суки і “чорна масть – альбом із малюнками про життя ГУЛАГу
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

“Політичні, “суки” і “чорна масть” – альбом із малюнками про життя ГУЛАГу

Нещодавно у Німеччині видано альбом «ГУЛАГ в малюнках». 42 відсотки сучасних молодих людей 18-34 років в РФ взагалі нічого не чули про масові репресії в СРСР 30-50-х років. Про це свідчить недавнє опитування російського Центру вивчення громадської думки

18% з них – молоді люди 24-34 років, які "нічого не знають, і знати не хочуть". Ще близько 55% необізнаних – школярі, яким теж невідомо про репресії, оскільки їх не вивчають в школах РФ.

Сайт Lifter вирішив нагадати про «темну сторону» Радянської влади. На їхню думку альбом Данцига Балдаєва «ГУЛАГ в малюнках» найкраще показує, чому тоталітаризм – це не те, що вам би хотілося відчути на своїй шкурі. Це не слова, а малюнки безпосереднього свідка.

Данциг Балдаєв – син «ворога народу» Сергія Балдаєва, відомого бурятського вченого, етнографа і письменника. Він мав 33-річний стаж роботи в "органах": кримінальним слідчим в НКВД-МГБ-МВД, оперативником карного розшуку і тюремним наглядачем.

За роки роботи Балдаєв зібрав унікальні матеріали про «звичаї» табірного життя і тюремного фольклору сталінських часів. Він – автор декількох книг про тюремні татуюваннях і словників блатних висловів. Згадуваний Альбом «ГУЛАГ в малюнках» нещодавно видано у Франкфурті-на-Майні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ