Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Про політичний страусизм на Львівщині

На початку тижня на сайтах Львівської ОДА, Львівської облради і Львівської міськради з’явились фанфарні реляції про зустріч регіонального керівництва із представниками Вишеградської групи – союзу чотирьох центральноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Словаччини і Угорщини.

Олег Синютка ознайомив закордонних гостей із досягненнями Львівщини в економічній сфері та запросив їх на Міжнародний економічний форум, що відбудеться наприкінці жовтня. Олександр Ганущин, схоже не те, щиро тішився, що бачить європейців, і на радостях запропонував створити у Львові майданчик для постійного говоріння. Андрій Садовий простодушно натякнув, що за гроші Вишеградського фонду на локальній території Львова збудує Європу швидше, аніж Петро Порошенко на всій Україні.

Всі троє усміхались угорцеві Ерно Кешкеню, який у половині вересня зі своєї сторінки у Facebook зверхньо принизив українців за те, що у своїй  країні прийняли закон «Про освіту». В усякому разі на сайтах не було й згадки, щоби бодай один зі згаданої трійці львівських достойників задекларував свою національну гідність і запитав у чванливого угорця, яким правом він дозволив собі втрутитись у внутрішні справи України. Не виявилось жодного справжнього чиновника-патріота, який би відмовив Ерно Кешкеню у зустрічі, поки не вибачиться перед українцями.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ