Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політики дистанціювались і чекають поки їм розчистять дорогу, - політолог

Кожна осінь – це завжди пора підсумків і частина суспільства починає замислюватись над тим, що в якійсь мірі їхні сподівання не справдились. Кожна з опозиційних сил приміряє осінь, як спробу наступу. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Володимир Цибулько.

За його словами, для цього використовують або прорахунки влади, або ж контраверсійні рішення. Однак в нинішній ситуації йдеться про спробу використати те, на чому нинішня опозиція, будучи на місці влади, програла б ще більше.

Він наголосив, що опозиції, або ж силам, які грають на користь агресора, вигідний був би швидкий результат акцій протесту. Однак цього не буде.

«Як правило, на це звертають увагу маргінали, які завжди невдоволені чимось. Ці акції ще й поразка громадських ініціатив, бо серйозні громадські організації дистанціювалися від цього. Всі бояться взяти на себе кінцеву ініціативу. Наразі це виглядає як спекуляція, до якої суспільство вже звикло», - сказав Цибулько.

Він також не виключає й того, що опонентів влади використовує Росія у своїх інтересах.

«Звісно, це не означає, що навіть при таких умовах опозиції вдасться стати владою. Наразі протестні акції політичні сили підтримують, але дистанціювавшись. Виглядає так, що вони чекають поки маргінали розчистять для них політичні завали», - сказав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ