Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Полонені жінки, яких бойовики передали Савченко, можуть бути агентами терористів?

Сьогодні, 27 грудня, бойовики ОРДО передали Україні двох заручниць — Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак. Жінок передали Службі безпеки України поблизу Майорська Донецької області, звідки їх доправлять до Краматорська. Блогер Мирослав Олешко опублікував цікаві факти про так званих полонених жінок.

Мирослав Олешко вивчив сторінки у соцмережах та знайшов можливі зв’язки  жінок із бойовиками ОРДО.

Як пише Мирослав Олешко у своєму блозі,  Кремль продовжує свій сценарій з піару Надії Савченко.

«Сьогодні терористи ОРДЛО заявили, що в знак доброї волі передають двох полонених «представнику народу України» Савченко.

«Як жест доброї волі, напередодні Нового року і Різдва, ми без будь-яких умов передаємо представнику народу України Надії Савченко двох жінок - Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак».

Савченко не є представником України і українського народу, але Кремль Надію хоче виставити саме в такому світлі», - написав Мирослав Олешко.

І так, хто ці полонені, яких Кремль для піару вирішив повернути через Савченко?

Ольга Сворак - журналіст з Івано-Франківська. Поїхала в 2015 році на окуповану Росією територію.

Блогер звернув увагу на її «допит», який опублікували терористи.

«Сворак поводиться абсолютно спокійно, врівноважено, не нервує, ніби нічого страшного не сталося. На її обличчі рум'яна, тіні, помада. Нічого не потекло від сліз, напевно терористи в полоні завжди дають фарбуватися полоненим. Далі Сворак заявляє що, вона поїхала до свого коханого, який є терористом, терористичної організації Кремля «ЛНР». І це абсолютна правда. Її слова про те, що її вербували СБУ - брехня. Чи стане СБУ вербувати жінку, у якої коханий, її сила і опора - терорист «ЛНР», - пише Мирослав Олешко.

Окрім того, блогер у друзях на сторінці в соцмережах Сворак знайшов в розділі «колеги» сепаратиста і пособника терористів Руслана Коцабу. Який так само, хоч і народився на Західній Україні, але є колабораціоністом.

Більш того, в 2012 році Коцаба публікував відео з Сворак на своєму ютуб-каналі.

«Цікаво, що пару днів тому Коцаба виступав на NewsOne, де активно виступав на підтримку Савченко», - наголосив він.

Також блогер опублікував фото так званої бранки.

У жовтні 2015 року Сворак їздила в окупований Крим, де провела відпочинок з терористом.

На фото стоїть разом з Сворак чоловік, на його грудях значок «Новоросія».

«Другу полонену звуть Анжеліка Преснякова. Все що про неї зараз відомо: вона була суддею в Новоазвоске.

У 2009 році вона вела гучну справу в Новоазовську за позовом жителя села Безіменне Василя Коваленка, який судився з районною газетою "Рідне Приазов'я". Газета в одному з матеріалів стверджувала, що Голодомор 1932-33 років не був геноцидом, що і намагався оскаржити в суді пан Коваленко. Варто відзначити, що вердикт Преснякової був цілком ватним - Коваленко в задоволенні позову було відмовлено повністю», - написав Мирослав Олешко.

У її профілі вказано, що їй 49 років.

Цікаві факти блогер знайшов щодо її родичів.

Сестра Світлана Ємельянова окуповане місто Новоазовськ вважає Росією.

Постить картинки терористів «ДНР».

Її дочка проживає в Ростові на Дону.

Дочка Преснякової Олена Ярова живе в Донецьку, постить постійно нові фотографії і живе в абсолютно звичайним життям, взагалі не пише про те, що її мати в якомусь полоні.

«Кремль вирішив пропіарити Надію, передавши через неї людей під виглядом полонених, які є завербований агентурою, такої самої як і сама Савченко. Навіщо судді у якій вся родина на окупованій території - їхати до Києва? Навіщо звільняти журналістку, у якої коханець на окупованій території?

Невже Кремль не міг для піару Савченко надіслати нормальних патріотів, а не зрадників? Боялися, що нормальні люди не будуть на камеру брехати? Як це вже було, коли Надя поїхала в Москву, а в'язні Кремля, до яких вона нібито приїхала, заявили що не бажають бачити тут Савченко, яка тут тільки заради піару.

СБУ повинні на поліграфі допитати Сворак і Преснякову. Адже ймовірно, що жінки зі свого полону (якого скоріше за все не було) відправляться прямо в камери українського СІЗО. Аби тільки не в Верховну Раду, як їх рятівниця», - написав блогер.

Блог - oleshko.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ