Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Полозов розповів про чергові ноу-хау у справі Савченко

У справі Надії Савченко російська прокуратура застосовує нову тактику: зачитує не всю експертизу, а тільки її початок і висновки, що дає можливість не акцентувати увагу на їх обгрунтуванні. Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Микола Полозов.

«Перше, що варто зазначити, прокуратура застосовує нову тактику. Вони зачитують не всю експертизу, а тільки її початок і висновки. Так ми за день оперативно пройшли 6 томів експертизи. На сьогоднішньому засіданні найбільш вражаючим, «пекельним» було оголошення психолого-лінгвістичної експертизи, в якій брав участь лінгвіст з ядерного центру в Обнінську», - розповідає Полозов.

За його словами, в результаті такої «ядерної лінгвістики», проглядаючи допити Савченко, за якимось ознаками експерти стверджують, що вона була коригувальником вогню. Попри те, що в самому відеозаписі Надія Вікторівна нічого подібного не говорить. «Це ноу-хау, експерти лінгвіст і психолог самі довільно вирішують, що тут допитувана говорить правду, а тут бреше. Так "довести" можна що завгодно», - пояснює адвокат.

Проте суд відмовив в оголошенні півтора сторінок з експертизи відеозапису бою з хеш-сумами файлів. Дані хеш-сум (з точністю до одного байта) показують, чи вносилися ззовні зміни у відеофайли, чи ні. Очевидно, суд вважає зайвим таке знання.

Оскільки в середу, 4 листопада, в Росії державне свято, вихідний, то наступне засідання призначено на понеділок, 9 листопада. І далі засідання проходитимуть за колишнім графіком – понеділок, середа, четвер. Залишилося допитати трьох свідків, у тому числі Плотницького. А далі, на думку Полозова, обвинувачення робитиме упор на надання речових доказів і допит фахівців (людей 10-12).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ