Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща дозволила США розмістити війська на своїй території

Президент Польщі Лех Качинський підписав ратифікований цього місяця польсько-американський договір SOFA про розміщення військ США на польській території. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Президента Польщі.

 

Договір дозволить вже наприкінці березня – на початку квітня створити тимчасову базу американських військ, яка вже після 2012 стане постійною.

 

На базі розміщуватимуться американські ракети ПВО Patriot, а пізніше ракети SM-3, що входять в систему балістичної оборони.

 

Як повідомляв УНІАН, 12 лютого Сейм Польщі ратифікував підписаний з адміністрацією США в грудні минулого року договір SOFA (Status of Forces Agreement).

 

Довідка УНІАН. Адміністрація нового Президента США Барака Обами в серпні минулого року відмовилася від планів Джорджа Буша розмістити стаціонарну систему ПРО в Польщі та Чехії. Натомість нова американська влада вирішила створити мобільну систему ПРО, елементи якої будуть розміщені на кораблях, а також у деяких державах Східної Європи. Польська влада спочатку закликала не відмовлятися від стаціонарного розміщення ПРО, але після оголошення рішення заявила, що нова система може бути вигіднішою для поляків, ніж попередня. В рамках домовленостей із американською владою Польща має отримати бойові ракети Patriot, що мають бути включені в національну систему ППО.

 

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ