Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща готує скаргу в Гаагу на російське розслідування смоленської катастрофи

Найближчим часом Польща планує подати скаргу до Міжнародного Суду в Гаазі на російське розслідування у справі смоленської катастрофи. Про це повідомив у середу керівник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

Про можливість подання скарги на розслідування, серед іншого, до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі, та порушення справи проти Росії за те, що вона відмовляється повернути загарбану власність Польщі (уламки президентського літака ТУ-154М), міністр заявляв у розмові з Польським пресовим агентством у листопаді 2015 року.

За словами голови дипломатії, дотепер Польща намагалася вирішити цю проблему іншими методами.

«Спочатку ми намагалися – протягом року - перевірити, чи є можливість прямо договоритися з росіянами. Росіяни, як ви знаєте, реагували негативно, іноді зарозуміло. (...) Ми також намагалися отримати підтримку від деяких наших союзників, установ, до яких ми належимо», - підкреслив глава МЗС.

«Проте, оскільки справа триває вже сім років, наші можливості вичерпані. У зв’язку з цим, фактично, тепер триває процес оформлення скарги до Міжнародного суду, і найближчим часом ми цю скаргу представимо», - сказав глава польської дипломатії.

Вітольд Ващиковський додав, що точний термін подання скарги залежить від юристів, проте «це можуть бути дні або тижні».

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ