Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща пообіцяла в подальшому заборонити поставки вугілля з ОРДЛО

Міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський запевнив, що за фактом поставок вугілля з ОРДЛО буде проведена перевірка і в подальшому такі поставки будуть заборонені, - 112 Україна.

"При зустрічі із міністром ми наголосили на цій тематиці, ми отримали завірення, що буде проведена повна перевірка, що такі поставки будуть заборонені. Мені вдалось зустрітися із журналістом, який опублікував першу частину розлідування, (буде друга і третя), яке пов’язане із поставкою антрациту з ОРДЛО не тільки у Польщу, а й в інші європейські країни. Тому, зараз основна задача – максимально заблокувати цей процес. Ми офіційно довели, що вважаємо, що закупівля на сьогодні антрациту в зоні ОРДЛО – це пряме фінансування тероризму і наші аргументи були почуті", - зазначив міністр енергетики Ігор Насалик.

Нагадаємо, що раніше міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський підтвердив факт постачання в країну 11 тис. тонн антрациту з окупованих районів Донбасу. 

Відзначимо, що в Україні в кінці 2016 року була розгорнута блокада залізничних шляхів, по яким постачалося вугілля з окупованих територій Донбасу. Влада заявляла, що цим поставкам немає альтернативи, і допускала можливість віялових відключень електроенергії з кінця березня. Паралельно Україна домовлялася про постачання вугілля з США і вже тоді планувала знову закуповувати його в ПАР. В кінці травня в Україну прибув перший контейнеровоз типу "Panamax" з вантажем вугілля-антрациту з ПАР.

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ