Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща продасть Україні зброю, якщо Київ попросить, – польський МЗС

Польща готова дати позитивну відповідь, якщо Київ звернеться до Варшави з проханням про продаж зброї, заявив в ефірі польського телебачення TVN 24 Ґжеґож Схетина, міністр закордонних справ Польщі.

За його словами, немає жодних формальних перешкод, які заважали б полякам продавати українцям зброю.

«Нема жодного ембарго в цьому питанні, якщо з боку українців буде таке замовлення, причому це стосується всіх країн НАТО, то українці можуть це робити, тут нема жодних заборон», – зазначив Схетина.

На запитання, чи міністр «благословить» закупівлю Україною зброї у Польщі, він відповів: «Нема що благословляти, я багато разів повторював, і це цілком природне, якщо є таке очікування українців, то треба це робити».

Схетина також повідомив, що він разом з іншими міністрами закордонних справ країн Вишеградської групи збирається з візитом до Києва, щоб продемонструвати свою солідарність з українською державою. «Ми хочемо поїхати туди вчотирьох, разом із міністрами закордонних справ Чехії, Словаччини, Угорщини, ще перед святами, приблизно 17-18 грудня, щоб показати, що Україна не сама», – наголосив Ґжеґож Схетина.

24 листопада Україна і Литва домовилися про постачання українським військовим елементів озброєння. Про це повідомив президент України Петро Порошенко після зустрічі в Києві з президентом Литви Далею Ґрібаускайте.

Крім того, за його словами, Україна і Литва домовилися про підготовку офіцерів й участь у навчаннях на території Литви.

У вересні країни НАТО на своєму саміті підтвердили, що організація не може поставляти озброєння Україні, але це можуть робити держави, які входять до Альянсу, в рамках двосторонніх відносин.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ