Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Польща продовжує розслідування Катинського злочину
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Польща продовжує розслідування Катинського злочину

Слідчі Інституту національної пам’яті Польщі продовжують розслідування обставин Катинського злочину. Про це 5 квітня написало польське видання «Rzeczpospolita»

Ключем до з’ясування обставин вбивства співробітниками НКВД польських офіцерів у 1940 р. є архівні судово-слідчі документи, які знаходяться в Москві. Незважаючи на обіцянки влади, російська прокуратура досі не передала польському інституту 35 томів архівних документів, які також включають свідчення про припинення наслідків.

Крім того, польські слідчі намагаються розшукати так званий білоруський перелік жертв Катинського злочину. Йдеться про 3870 осіб, заарештованих НКВД на території Білорусі і відправлених в тюрми в Мінську. Їхні долі невідомі. Вважається, що усіх їх розстріляли і поховали в Куропатах. Польські слідчі сподіваються, що, якщо не оригінал, хоча б копія документа має знаходитися в Мінську.

За словами видання, слідчі з Інституту національної пам'яті також розшукують ящик із речами, зібраними під час ексгумації тіл у 1943 р. в Катині. Імовірно, в кінці Другої світової війни ящик з особистими речами жертв Катинського злочину був захований солдатами Армії Крайової.

Нагадаємо, що 03.04.1940 – почалися розстріли польських офіцерів із радянських таборів («Катинська трагедія»)

Polskie Radio dla Zagranicy

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ