Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща призупинила малий прикордонний рух з Україною

Відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща з 04 липня 2016 року буде призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща. Про це повідомили у Держприкордонслужби України.

У зв’язку з призупиненням польською стороною оформлення громадян України в рамках малого прикордонного руху представниками Держприкордонслужби України проведено зустрічі з польською стороною для уточнення та обговорення порядку оформлення громадян України, які слідують до Республіки Польща.

В ніч з 03 на 04 липня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та документах визначених польською стороною (паспортні документи та віза). Зазначені обмеження торкнуться також громадян України зі спеціальними дозволами, які слідують на територію Польщі транспортними засобами на польських реєстраційних номерах та повинні перетинати державний кордон кожні п’ять днів.

Призупинення в’їзду до Республіки Польща жителів прикордонних районів України по спеціальних дозволах, виданих компетентними польськими органами, є тимчасовим і триватиме упродовж місяця. Це пов’язано з посиленням заходів безпеки під час приїзду до Польщі Понтифіка, Саміту НАТО у Варшаві і Світовими днями молоді у Кракові.

З метою мінімізації негативних наслідків прийнятого рішення та можливого зростання напруженості на кордоні з Республікою Польща, органами Державної прикордонної служби України організовано і проводиться комплекс інформативних та превентивних заходів.

Зокрема, головою Держприкордонслужби України спільно з головою Львівської обласної державної адміністрації проведено координаційну нараду з оперативного реагування на ситуацію, що склалася, прикордонниками ініційовано створення міжвідомчих оперативних штабів у Волинській та Львівській областях, проінформовано центральні органи виконавчої влади, представників ЗМІ та громадськість про тимчасову зміну порядку в’їзду до Республіки Польща, яку необхідно врахувати учасникам малого прикордонного руху, а також уточнено порядок взаємодії з правоохоронними органами, контрольними службами у разі ускладнення обстановки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ