Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща розробила новий танк

Польське військово-промислове об’єднання (пол. Polska Grupa Zdrojeniowa - PGZ) на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2016, що сьогодні, 6 вересня, розпочалася у польському місті Кєльце, представить, серед іншого, танк PT-16 та універсальну гусеничну модульну платформу.

Платформа обладнана вежею калібру 30 мм та пусковою установкою протитанкових керованих ракет SPIKE. Польський концерн відзначає, що застосовані системи (зокрема рівень захисту екіпажу, вдосконалена система трансмісії і підвіски) роблять цей транспорт найсучаснішим у своєму роді.

Своєю чергою, танк PT-16 – це модернізована версія старших моделей танків PT-91. PGZ наголошує, що це результат польської технічної думки. Модернізація оснащення на танку, як найбільш економна форма здобуття обладнання нового покоління, широко застосовується у всіх арміях світу.

Пропозиція PT-16 адресована користувачам танків PT-91 та T-72. Передусім, модернізація опирається на збільшенні сили вогню завдяки зміні калібру гармати відповідно до стандартів НАТО. Крім того, інженери застосували автоматичний механізм перезарядки. Також впроваджена система динамічного вимірювання відхилення ствола гармати. PT-16 має також більшу балістичну стійкість.

MSPO-2016 – це найбільша виставка оборонної промисловості у Польщі та Центральній Європі. Цей форму об’єднує постачальників і потенційних покупців: це вітрина для передових озброєнь, військових технологій і продуктів.

В цілому на виставці будуть представлені приблизно 600 військових підприємств із 30 країн світу. Україну на виставці представляє державний концерн «Укроборонпром».

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ