Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Польща вимагає екстрадиції українця із США за воєнні злочини
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Польща вимагає екстрадиції українця із США за воєнні злочини

Державна прокуратура Польщі у вівторок, 14 березня, внесла заяву про арешт громадянина США 98-річного Майкла К., якого підозрюють у скоєнні злочинів проти людства
Михайло Каркоць у себе вдома в Міннеаполісі, штат Міннесота, 23 травня 2014 року

Про це повідомляється на офіційному веб-порталі Державної прокуратури Польщі.

Раніше, 13 березня, слідчі польського Інституту національної пам’яті направили до суду в Люблині  заяву про тимчасове арештування Майкла Каркоця (Михайла Каркоця). Про, що дізнаємося на офіційному веб-сайті Інституту національної пам’яті Польщі.

«Майкл К. підозрюється в скоєнні злочину проти людства, який також є військовим злочином, коли 23 липня 1944 року, будучи командиром роти Українського легіону самооборони, він видав наказ про вбивство жителів Хланюва, Колонії Хланюв і Колонії Владиславин, а також спалення цих населених пунктів», — читаємо в повідомленні.

На думку ІПН, підозрюваний є відповідальний за вбивство 44 людей.

Ізраїльська газета «Haaretz» повідомила, що агентство Associated Press ідентифікувало підозрюваного в 98-річному Майклі Каркоці. Розслідування розпочалося у 2013 році після того, як агентство встановило, що під час Другої світової війни він командував загоном українських солдатів в німецькій службі. У 2015 році Німеччина відмовилися від проведення свого розслідування через поганий стан здоров’я чоловіків.

Довідка

Український легіон самооборони (31-й батальйон СД) — військове формування з українців, переважно членів ОУН(м), яке утворилося у вересні 1943 року для боротьби проти радянських і польських партизанів.

Спершу батальйон діяв на Волині, далі на Холмщині. У серпні—жовтні 1944 року УЛС входив до складу корпусної групи обер-групенфюрера СС фон дем Баха, яка боролася з Варшавським повстанням. Навесні 1945 року УЛС приєднали до Української національної армії.

Простір

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ