Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща зацікавлена в безвізовому режимі між ЄС і Україною

Польща зацікавлена у запровадженні безвізового режиму між Європейським Союзом й Україною. Про це сьогодні, 30 листопада, заявив голова Сенату Польщі Богдан Борусевич під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, повідомляє прес-служба парламенту.

Він також зазначив, що Варшава вітає підписання Україною та ЄС Плану дій щодо запровадження безвізового режиму.

При цьому Борусевич заявив про готовність польських парламентаріїв поділитися досвідом євроінтеграції, зазначивши, що у Польщі представники як правлячої коаліції, так і опозиції вважають співпрацю з України ключовим питанням.

У цьому контексті Борусевич висловив думку, що практична реалізація договору між Україною та Польщею про малий прикордонний рух стане "додатковим аргументом для запровадження безвізового режиму".

Голова Сенату Польщі заявив про готовність польських парламентаріїв поділитися досвідом євроінтеграції, зазначивши, що у Польщі представники як правлячої коаліції, так і опозиції вважають співпрацю з України ключовим питанням.

"Сподіваюся, що парламентський діалог дозволить нам перейти до діалогу на рівні спілкування між нашими народами - народної дипломатії", - сказав голова Верховної Ради.

У ході обговорення питання про розвиток співпраці у гуманітарній сфері Литвин і Борусевич висловилися за прискорення підписання Угоди про заснування українсько-польського Європейського східного університету, що, на їхню думку, стане важливим елементом зближення двох народів, молоді та науковців.

Сторони також висловили спільну ініціативу щодо вшанування пам'яті "праведників світу", особливо в прикордонних регіонах, де в роки Великої Вітчизняної війни був активний рух за взаємний порятунок українців і поляків.

Як повідомлялося, 22 листопада в ході саміту Україна-ЄС Євросоюз надав Україні План дій щодо безвізового режиму. Президент України Віктор Янукович того ж дня заявив, що українська сторона зможе виконати положення Плану дій вже в першому півріччі 2011 року, а МЗС України заявило, що надання Україні Плану означає перехід від абстрактної дискусії до предметної роботи з чіткою перспективою безвізового режиму поїздок громадян України в країни Євросоюзу, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ