Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польська компанія відкриє у Києві завод з виробництва трамваїв

Польська компанія Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spółka Akcyjna (Pesa) відкриє у Києві завод з виробництва трамваїв. Про це заявив мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко в інтерв'ю НВ.

"Відкрию невелику таємницю. Справа у тому, що коли я їздив на польський завод Pesa, то домовився з керівництвом компанії, що у Києві вони відкриють свій завод - спочатку великовузлового складання, а потім і повного циклу", - сказав він.

Також, за його словами, зараз у Києві курсують 400 трамваїв, але 90% з них старше 30 років. Нещодавно були куплені 40 польських трамваїв і ще 7 львівських - заводу Електрон.

"Щоб повністю оновити транспортний парк, нам потрібно купити ще 165 нових трамваїв, понад 230 автобусів, 230 тролейбусів. Тобто в три-чотири рази більше, ніж придбали зараз. За найскромнішими прогнозами, потрібно ще років п'ять, щоб купити новий транспорт", - додав Кличко.

Нагадаємо, що в липні польська компанія Pesa виграла торги на поставку Києву 40 од. низькопідлогових 26-метрових трамваїв, обігравши Електронтранс.

Так, польська компанія запропонувала трамваї за 1,813 млрд грн при очікуваній сумі закупівлі 1,946 млрд грн. При цьому Pesa спочатку пропонувала їх за 1,846 млрд грн.

У кінці липня Електронтранс просив Антимонопольний комітет України (АМКУ) скасувати оголошення про намір Київпастрансу укласти договір з Pesa на поставку трамвайних вагонів після перемоги в аукціоні.

Однак, АМКУ відмовив Електронтрансу у задоволенні скарги проти Pesa.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ