Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Польське консульство у Львові відмовило у візі 3% прохачів

Генеральне консульство республіки Польща у Львові відмовило у видачі візи близько 3% прохачів. Про це сьогодні, 26 листопада, під час прес-конференції у львівському прес-клубі повідомив керівник львівського юридичного товариства і представник ініціативи «Європа без бар’єрів» Андрій Лепак.

Водночас Андрій Лепак додав, що відсоток відмов у візах в Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові становить близько 11. 

Експерт також зазначив, що процедура подання апеляції на відмову у візі є незрозумілою, то ж громадяни воліють ще раз заплатити 35 євро і подати документи на візу заново.

Натомість консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Лідія Аньоловська заперечила: мовляв, у кожній аплікаційній формі про відмову викладені її причини і рекомендації, як подати апеляцію. «Все чітко і зрозуміло, українською мовою», – сказала вона.

За її словами, часто причина відмови полягає в тому, що громадяни подають сфальшовані документи для отримання візи. Йдеться, зокрема, про фальшиві дозволи на працю. Відтак, в більшості випадків апеляція підтверджує рішення консульства.

Додамо, що станом на початок листопада 2012 року польське консульство у Львові видало близько 300 тисяч віз, що на 15% більше, ніж торік. Це дві третини польських віз, виданих загалом в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ