Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські митники насміхаються з українців, які не знають польської

Умови перетину українсько-польського кордону є порушенням людської гідності та цивілізаційних вимог XXI століття – так ситуацію на кордоні описали працівники польського Бюро Речника Громадянських Прав. Про це повідомило Польське радіо.

 

На думку Ірини Матієнко з недержавної Асоціації Локальних Лідерів, проблемою є невідповідне ставлення функціонерів до подорожніх: "Кордонна сторожа може ставити запитання, часто – особисті. І нерідко це відбувається так, що висміюють людей, іноді неосвічених, які не цілком розуміють запитання польською мовою".

Хоча, серед прикордонників бувають і позитивні винятки – каже Ірина Матієнко. Представники Бюро Речника Громадянських Прав перевіряли, як виглядає сиутація на контрольно-пропускному пункті у Гребенному. Автобусом чи автомобілем не можна пройти всіх процедур швидше, ніж за кілька годин. Не діють смуги для людей, які не декларують перевезення жодних товарів, контроль – дріб’язковий і проходить надто повільно.

На час перетину кордону з України до Польщі – 9,5 години – вплинув темп роботи польської митної служби – це висновок представників польського речника

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ