Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські прикордонники передали Україні двох громадян Сирії та Конго

Як повідомили в прес-службі Польської прикордонної служби двоє громадян Сирії та Конго були затримані на "зеленому кордоні" представниками Straży Granicznej. Затримані особи були передані в рамках угоди про реадмісію прикордонникам України.

14 жовтня цього року службовцями прикордонної охорони (Straży Granicznej) розміщеної в Збережі (Zbereżu), які несуть службу по охороні державного кордону, було затримано двох нелегальних мігрантів. Чоловіки перетнули прикордонну річку Буг, а потім перемістилися вглиб Польщі. Затримані виявилися громадянами Конго і Сирії. Чоловіки не мали при собі документів які дають їм законні підстави на перебування не території Республіки Польща.

Після здійснення адміністративних заходів затримані були передані представникам Держприкордонслужби України.

Це не перший випадок останнім часом коли затримують мігрантів на «зеленому кордоні». У період з січня по вересень цього року, службовцями Straży Granicznej було затримано 15 нелегальних мігрантів. У минулому році за той же період, вони зупинили їх близько 30.

Довідка.

Угода між Україною та ЄС про реадмісію осіб була підписана 18 червня 2007 р. та ратифікована Верховною Радою України 15 січня 2008 р. регулює процедури, пов’язані з ідентифікацією та поверненням громадян третіх країн та осіб без громадянства, які незаконно в’їхали на територію України або держави-члена ЄС, до держав їхнього походження або постійного проживання. Документом передбачені звичайна і прискорена процедури реадмісії, визначаються документи, що підтверджують походження нелегального мігранта, встановлюються часові рамки виконання запитів щодо реадмісії.

Як показує практика Договір про реадмісію – це зобов’язання України приймати нелегальних мігрантів, які перетнули її кордон на шляху до країн ЄС. Причому як своїх громадян, так і громадян третіх країн, які використали Україну просто як транзитну зону.

Що робити з мігрантом далі – це вже клопіт вітчизняних структур. 

Є три варіанти: це повернення мігранта на батьківщину, другий варіант — це передача його країні, через яку він потрапив на територію України (Наголосимо, що Росія не підписала договір про реадмісію), третій варіант —він залишається в Україні і просить статусу біженця. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ