Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польські прикордонники змушували бійця АТО прибрати червоно-чорний прапор

Сьогодні, 27 вересня, під час засідання сесії Львівської обласної ради перед депутатами виступив боєць 80-ї бригади Тарас Личко, який розповів, що двічі мав неприємний інцидент на українсько-польському кордоні. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За його словами, польські прикордонники намагалися змусити його зняти з лобового скла автомобіля червоно-чорний прапор.

Як розповів Тарас Личко, це повторювалося двічі на початку вересня. Востаннє, 8 вересня, через вимогу польських прикордонників зав’язалася дискусія з погрозами в адресу бійця АТО.

«Я не прийшов сюди розпалювати національну ворожнечу, але образили мою гідність і гідність тих, хто воював за Україну. На польському кордоні прикордонник вимагав від мене зняти наш червоно-чорний прапорець із тризубом погрожуючи штрафом 1 тис. злотих, це десь 7 тис. грн. Я відмовився і сказав, що готовий заплатити штраф, адже це прапор, під яким я воював, під яким гинули мої побратими. Після цього до нас підійшло ще чотири прикордонники. Вони почали цитувати мені статті закону про пропаганду нацизму та фашизму. Вони вимагали викинути прапор, бо інакше відкриють щодо мене кримінальну справу. Я відмовився і сказав, що не чинитиму опору, якщо вони бажають арештувати мене. Я не буду топтати прапор, який є віддзеркаленням крові нашого народу і чорнозему», - сказав Тарас Личко.

Він зазначив, що як аргумент навів польським прикордонникам могили орлят у Львові, які стоять із біло-червоними стрічками і ніхто їх не паплюжить. Натомість могили українських борців за незалежність у Польщі руйнують і поливають фарбою.

Боєць звернувся до депутатів з вимогою ухвалити на сесії рішення про те, аби звернутися в Європейський суд через образу українського народу і національних героїв, адже Польща є частиною ЄС.

«У нас УПА визнані на державному рівні, то хіба не повинні ми захистити їхню честь?», - сказав він.

Додамо, що в порядок денний внесене питання щодо цього інциденту, і депутати будуть розглядати його на сесії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ