Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Польські прикордонники знову затримали українських контрабандистів

1/3
Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Straży Granicznej, сьогодні польські прикордонники вчергове затримали українських контрабандистів.

Вчора і сьогодні, офіцери Бещадської прикордонної служби Стражи Граничної в черговий раз заблокували контрабанду сигарет з України через так званий "зелений кордон". Загальна вартість затриманої контрабанди склала близько 80 тис. злотих.

25 жовтня вранці, співробітники прикордонної служби в Кросцєнко (Krościenko), що патрулюють польсько-український кордон, звернули увагу на двох чоловіків, які вантажили картонні коробки в мікроавтобус. Під час перевірки з'ясувалося, що в коробки упаковано більше 3,5 тис. пачок контрабандних сигарет. Вартість контрабанди оцінюється в більше ніж 46 тис. злотих. Затриманими виявилися громадяни України, які зізналися в контрабанді сигарет через "зелений кордон", вони визнали, що їх метою було перенесення контрабанди з метою перепродажу і отримання прибутку в Польщі. Було порушено кримінальну справу. 

Подібний арешт також відбувся вчора в районі Тернава Нижня, де співробітники Бещадської SG в Ступосянах затримали двох українців які переправили цигарки через річку Сян. Контрабандисти мали понад 2,5 тисячі пачок цигарок без акцизних марок. Орієнтовна вартість контрабанди перевищила 33 тис. злотих. У цьому випадку, українці також зізналися в контрабанді і добровільно здалися. Таке порушення карається тюремним ув'язненням на 10 місяців, умовно протягом 3 років. Крім того їх депортують в Україну з забороною повторного в'їзду на територію Польщі терміном на 5 років.

Straż Graniczna

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ