Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Польські слідчі зібралися до Росії - інвентаризувати уламки літака Качинського

Польські слідчі хочуть поїхати до Росії, аби інвентаризувати уламки розбитого президентського літака Ту-154М. Про це інформує радіо RMF.FM.

"Прокуратура готує подання до Росії у справі виїзду польських слідчих до Смоленська. Йдеться про можливість доступу до уламків розбитого президентського літака і його інвентаризації",- інформує радіо.

Група, яка веде слідство у цій справі, хоче сфотографувати окремі уламки літака, описати їх і позначити.

"Прокурори мають наміть взяти з собою до Росії спеціальне обладнання. Фахівці хочуть зрозуміти, в якому стані уламки літака, з чим польська сторона має справу як з доказом (у слідстві — ред.)",- інформує радіо.

Росія вже майже сім років відмовляється передати Польщі уламки Ту-154М, мотивуючи це веденням слідства в РФ.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський нещодавно заявив, що Варшава має намір подати скаргу до Міжнародного суду в Гаазі на дії Росії, яка безпідставно відмовляється віддавати польську власність - уламки розбитого повітряного судна.

10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація прямувала на заходи до 70-ї річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Лєха і Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ