Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польські ЗМІ розповіли деталі ймовірного замаху на Яценюка і Копач

Невідомі планували теракт щодо прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і глави уряду Польщі Еви Копач. Про це пише польське видання Super Express.

Ева Копач того дня, 17 вересня, в Биківні брала участь в церемонії вшанування поляків, замордованих НКВС.

Видання розповіло, що за кілька хвилин до проїзду міжнародної делегації  на ділянці траси Биківня-Бориспіль співробітники Управління державної охорони (УДО) знайшли під залізничним мостом підозрілий предмет.

"Предмет, загорнутий у плівку, виявився гранатометом РПГ-26, готовим до використання. Крім того, було знайдено підготовлене місце, з якого планувалося вести стрілянину. За кілька митей, місце оточили, а маршрут делегації змінили", - розповідає видання, посилаючись на інформацію УДО.

Цю інформацію підтвердили і в Бюро охорони уряду Польщі.

"У співпраці з українськими службами ми вирішили змінити маршрут колони прем’єр-міністрів", - сказав представник польської урядової охорони Даріуш Александрович.

Слід зазначити, що ця інформація була поширена в суботу низкою польських ЗМІ.

При цьому в коментарі порталу TVN 24 цю інформацію 26 вересня підтвердила і сама прем’єр Польщі Ева Копач.

"Ми дізналися про це відразу, як поверталися з Биківні, бо нас завернули з маршруту. Потім в аеропорту пан Яценюк розповів, що його служби знайшли один чи кілька гранатометів. Я тоді відповіла йому однією фразою: така вже наша робота", - розповіла Копач.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ