Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Польський Сейм зняв з розгляду законопроект про український націоналізм, - Юринець

За результатами вчорашніх українсько-польських перемовин законопроект, яким пропонувалося віднести український націоналізм до "інших тоталітарних устроїв", знято з розгляду сьогоднішнього засідання Сейму Республіки Польща. Про це повідомила народний депутат України, співголова Групи з міжпарламентських зв’язків з Польщею Оксана Юринець. Повідомила прес-служба народного депутата Оксани Юринець

«Я отримала листа від Посла України в Польщі Андрія Дещиці, в якому він поінформував про результати вчорашніх перемовин з маршалком Сейму Мареком Кухцінським та віце-маршалком Ришардом Терлецьким. Зважаючи на те, що законопроект може лише нашкодити українсько-польським взаєминам керівництво Сейму ухвалило рішення зняти його з розгляду, який планувався на сьогодні. На щастя, польські колеги розуміють наслідки в разі прийняття такого документа і погоджуються, що у такому вигляді він не може бути підтриманий більшістю», - наголосила парламентар. 

 Сьогодні у Сеймі  Польщі планувалась дискусія щодо скандального законопроекту "Пpo зaбopoнy пpoпaryвaння кoмyнiзму чи iнших тоталітарних устроїв шляхом назв будівель, об'єктів і місць публічного значення". Сенатор Єжи Червінський вніс поправку до документу, а комісії Сенату її підтримали, якою до інших тоталітарних режимів разом із фашизмом віднесено також український і литовський націоналізм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ