Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Польський юрист за шпигунство на РФ отримав чотири роки тюрми

Польський юрист за шпигунство на РФ отримав чотири роки тюрми, - Укрінформ.

Окружний суд у Варшаві в понеділок оголосив вирок у справі юриста з подвійним польським та російським громадянством Станіслава Ш., який підозрювався у шпигунстві для Головного розвідувального управління Генштабу Росії.

Провину підозрюваного було доведено, і суд присудив йому чотири роки ув'язнення.

У судовому процесі щодо держзради прокуратура просила суд покарати Станіслава Ш. ув'язненням терміном на шість років.

На засіданні суду в понеділок поінформовано, що польський юрист в 2012 році пройшов підготовку у російському ГРУ і передавав російській військовій розвідці інформацію про газопорт у місті Свіноуйсьце.

Зокрема, особа отримала засекречений звіт Вищої контрольної палати Польщі щодо газопорту, інформацію про дату його відкриття. Крім того, він намагався вплинути на польських журналістів у питанні пропагування російської політики і пройти стажування в міністерстві економіки Польщі, приховуючи наявність російського громадянства.

За інформацією суду, засуджений також здійснював пропагандистську кампанію, публікуючи статті з критикою польської енергетичної політики, що відповідало політиці Росії. У своїй діяльності він використовував працевлаштування в юридичній фірмі.

Станіслав Ш., а також підполковник польської армії Збігнев Й. були заарештовані в жовтні 2014 року за підозрою у шпигунстві для ГРУ РФ. В 2016 році військовий окружний суд у Варшаві засудив Збігнева Й. до шести років ув'язнення.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ