Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Полторак оголосив догану 7 офіцерам командування АТО

Міністр оборони Степан Полторак оголосив дисциплінарні стягнення 7 офіцерам командування антитерористичної операції за неналежне розміщення і перевезення військовослужбовців - учасників урочистостей у Маріуполі 31 грудня 2016 року. Про це повідомляє в п'ятницю радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков у Facebook.

За словами Бірюкова, наказом міністра оборони покарано 7 офіцерів вищої ланки командування АТО, включаючи сувору догану одному генерал-лейтенанту.

Після нагородження бійців 54-ї бригади в Маріуполі президент Петро Порошенко дав розпорядження міністрові оборони доставити їх до місць дислокації на вертольоті, але цьому завадили погодні умови.

"Спроба була – в штабі АТО є телеграма з Маріуполя про відправку вертушки. І дійсно погда була нельотна і ніхто в цій країні не може змусити пілотів летіти, якщо у них немає допуску через погодні умови", – пише радник президента.

В автомобілі КрАЗ, не працювали три обігрівача з трьох.

"Таку машину не можна було випускати в рейс", - пише Бірюков.

Таким чином військові були змушені зустрічати Новий рік в аеропорту Маріуполя.

"Можна було проблемою перевезення 1-го січня зайнятися оперативніше, а не після того, як блискавки заблищали по всіх фронтах", – додав радник президента.

Полторак в свою чергу повідомив в Facebook, що знайомився з результатами проведеного службового розслідування за фактом неналежної організації перевезення і розміщення військовослужбовців – учасників урочистостей в Маріуполі 31 грудня 2016 року.

"Сім посадових осіб, чиї дії призвели до виникнення цієї ситуації, отримають дисциплінарні стягнення", – написав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ