Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Поляки напишуть сценарій до детективного ретро-серіалу про Львів

Українська компанія Film.ua розпочинає роботу над фільмом під серіалом «Лемберг». Для створення сценарію до фільму запросили авторів із Польщі – Моніку Франчак і Пшемислава Новаковскі, який номінувався на Оскар і був відзначений у Каннах.

«Стрічка розповідатиме про дуже цікавий період у житті Львова, коли тут жили кілька народів, і кожен з них вважав його своїм. Ми запросили польських авторів, тому що нам цікаво, як вони побачать цю історію», – коментують представники  Film.ua Group.

«Лемберг» – це восьмисерійний телевізійний фільм, події якого розгортаються перед Першою світовою війною у Львові, який тоді входив до складу Австро-Угорської імперії і називався Лембергом. У центрі подій серіалу – досвідчений детектив, комісар поліції Адам Вістович і молодий поліцейський із Кракова Анджей Самковський, які будуть наводити порядок у місті, стикаючись з різними перепонами та містичними випадками.

В основу фільму лягли оповідання українського письменника Богдана Коломійчука, який разом із запрошеними сценаристами Монікою Франчак і Пшемиславом Новаковскі вже побували у місцях Львова, що описані у книзі.

Культпростір

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ