Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Помер третій поранений під Радою. Йому було 20 років

Народний депутат, радник президента з гуманітарних питань Ольга Богомолець повідомляє про смерть ще одного - третього - пораненого під час сутичок під будівлею парламенту в Києві 31 серпня. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

За словами Богомолець, померлому було всього 20 років.

Народний депутат, радник президента з гуманітарних питань Ольга Богомолець повідомляє про смерть ще одного - третього - поранено під час сутичок під будівлею парламенту в Києві 30 серпня.

Як повідомлялося, раніше в лікарні померли двоє поранених під Радою бійців Національної гвардії.

31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Міліція затримала 31 людину, пізніше 13-х із них відпустили. Серед затриманих є і той, хто кинув гранату. Як з’ясувалося, це був 21-річний Ігор Гуменюк - боєць добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ