Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Помер відомий спортивний коментатор Олександр Мащенко

На 39-му році життя зупинилося серце відомого українського спортивного журналіста і коментатора, головного редактора телеканалу Xsport і сайту Xsport.ua Олександра Мащенка.

Олександр перебував у відпустці, здійснював пробіжку ...

Це стало жахливою новиною для всіх, хто знав Сашу. Навіть на відпочинку він продовжував працювати, був постійно на зв'язку з редакцією, будував плани, як завжди прагнув до досконалості. Його самовіддача, любов до роботи, постійний пошук нових ідей і готовність їх реалізовувати в будь-яких умовах, викликали захоплення у всіх, хто був знайомий з Сашком. Ми, колеги Олександра, вдячні йому за той приклад, яким він для всіх нас був, за досвід, за дружбу.

У спортивну журналістику Олександр прийшов в 1999 році до редакції програми «Світ спорту», ​​яка і зараз виходить в ефірі Національної телекомпанії України.

У 2005 році почав працювати на першому в Україні загальнонаціональному спортивному телеканалі «Мегаспорт». Там Олександр був провідним журналістом, коментатором і автором щотижневої аналітичної програми.

У 2012 році Олександр Мащенко очолив редакцію телеканалу «Хокей» - першого телеканалу повністю присвяченого цього виду спорту. Згодом ТК «Хокей» виріс до мультиспортивних телеканалу XSPORT і сайту XSPORT.ua. Весь цей час Олександр також працював Головним редактором. Нашим Головним редактором.

У сучасній спортивній журналістиці України Олександр був яскравою фігурою, а вболівальники знали його як голос біатлону і легкої атлетики. Олександр був активним учасником Олімпійського руху України. Для спортсменів і тренерів він був справжнім професіоналом і другом.

Xsport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ