Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Помер відомий український художник – Сергій Якутович

У Києві на 65-му році життя помер відомий графік і художник Сергій Якутович. Про його смерть повідомила Олена Фадєєва на своїй сторінці в Facebook. "Сьогодні вночі у Сергія зупинилося серце", - написала вона. Жінка кілька останніх років доглядала за художником. Останні роки після смерті дружини і сина митець багато хворів

Сергій Якутович народився 1952 року у Києві в родині художників. Його батько Георгій Якутович — видатний український графік середини ХХ ст., відомий також роботою в кіно, зокрема над фільмом "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова. Мати — Олександра Павловська, художниця, педагог. Багато дитячих книжок із її ілюстраціями побачили світ у видавництві "Веселка". Викладала в Республіканській художній середній школі.

В доробку видатного майстра ілюстрування 160 видань, серед яких 17 томів модерної української літератури, також великий внесок у кінематограф.

Брав участь як головний художник у створенні художнього фільму Юрія Іллєнка "Молитва за гетьмана Мазепу", телефільмів "Ще як ми були козаками", "Загублений рай". 2005 року долучився до масштабного проекту – стрічки Володимира Бортка "Тарас Бульба".

Видання роману Ліни Костенко "Берестечко", ілюстроване Сергієм Якутовичем, яке вийшло у видавництві "Либідь", визнали найкращою ілюстрованою і художньо оформленою книжкою, представленою на виставці-ярмарку у Ашгабаті.

Упродовж останніх років з ілюстраціями Якутовича побачили світ книги, які стали вагомим здобутком національної культури, отримали широке визнання шанувальників книжкового мистецтва в Україні і за її межами.

День

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ