Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Помер Єжи Бар, колишній посол Польщі в Україні

У Кракові помер Єжи Бар – дипломат, колишній посол Республіки Польща в Україні, Туркменістані, Литві та Росії, а також колишній голова Бюро національної безпеки Польщі. Йому було 72 роки.

У 70-х роках він працював у Міністерстві закордонних справ. Зокрема він був прес-секретарем у посольстві ПНР в Бухаресті й референтом зі справ Румунії.

Під час військового стану він пішов з МЗС та розпочав працю у Закладі громадського права і міжнародних відносин Яґеллонського університету.

У 1983 році, під час академічної поїздки до Відня, Бар отримав політичний притулок у Австрії. Тоді він розпочав співпрацю з Радіо Свобода і західними дослідницькими інститутами. У 1986-1991 роках Бар був експертом Швейцарського східного інституту в Берні.

До Польщі він повернувся у 1989 році, а через два роки знову почав працю в МЗС. Згодом Єжи Бар став генеральним консулом у Калінінграді й директором Європейського департаменту. У 1996-2001 роках дипломат був послом у Києві, а згодом – у Вільнюсі.

Від січня до грудня він очолював Бюро національної безпеки, а у травні 2006 його призначено на посаду посла Польщі в Росії. Цю функцію він виконував понад чотири роки.

10 квітня 2010 року в аеропорту у Смоленську як польський посол Бар мав зустрічати президента Лєха Качинського та польську делегацію, що летіла на відзначення 70 річниці Катинського злочину.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ